Kuhanje in pečenje v letni kuhinji predstavlja številne ugodnosti. Poleg tega da imate na dosegu roke sveža živila in začimbe za okusno pripravljen obrok, je pomemben vidik tudi druženje, ki dogodku doda poseben čar. Vrtna kuhinja omogoča, da lahko že med pečenjem z gosti kramljate o pripravi hrane, se navdušujete nad njeno svežino in aromami, ali pa uživate na svežem zraku v naravi.
V našem podjetju poskrbimo tudi, da bo vaša letna kuhinja funkcionalna, saj lahko glede na svoje želje izberete njene sestavne dele in združite različne module. Tako pridobite še več prostora za shranjevanje in pripravo živil, v pravi letni kuhinji pa ne smeta manjkati tudi pult in korito za pomivanje posode. Seveda ne moremo mimo osrednjega dela vsake vrtne kuhinje, to je kuhališče oz. kurišče, prostor za pripravo hrane. Vrtna kuhinja omogoča različne načine priprave hrane – odvisno od modela lahko izberete pečenje na rešetki (gril), na vrtljivem ražnju, v pečici ali na plošči. Še vedno so najbolj priljubljeni vrtni kamini, pri katerih sta glavni vir energije kurjene oglja ali lesa in plin. Priprava obroka na odprtem ognju je veliko bolj zdrava, živila pa bodo dobila značilen, rahlo zadimljen okus, ki bo zadovoljil še najzahtevnejšega gurmana.
Vrtni kamini so osrčje vsake letne kuhinje
Nič ni boljšega kot vonj sveže pečenega mesa na vročem ognju, ob katerem postrežete popečeno sezonsko zelenjavo in kozarec dobrega piva. Če imate radi peko na žaru, so prava izbira za vas vrtni kamini našega podjetja, kjer boste zagotovo našli pravega zase. Vrtni kamin lahko postavite kamorkoli zunaj, na vrt ali teraso, uporabljate pa ga lahko v vseh letnih časih, saj je odporen na vremenske razmere. Je povsem preprost za uporabo, odlikuje pa ga tudi dolga življenjska doba.
Nasveti za uspešen piknik
Peka na žaru je v vročih poletnih dneh ena od najbolj priljubljenih oblik priprave hrane. Za dobro izpeljan piknik, ki bo postregel z okusno hrano, morate obvladati nekatere trike, s katerimi boste pokazali, da ste resnično pravi mojster peke na žaru. Ključna je že sama priprava pred pečenjem, zato poskrbite, da bo vrtna kuhinja že pred peko polna hrane in pripomočkov, ki jih boste potrebovali med peko. Rešetke morajo biti pred pečenjem čiste in vroče, zato ogenj zakurite predčasno, vsekakor pa morate biti ves čas peke pozorni na jakost ognja in temperaturo, ki jo dosega žar. Ko je meso pečeno, ga pustite nekaj časa počivati, da se bo prepojilo s sokovi in ohranilo vse okuse.
Za uspešno izpeljan piknik je torej potrebne nekaj kuharske žilice, dobra družba, s katero boste delili skupne trenutke in nenazadnje kvaliteten vrtni kamin ali funkcionalno zasnovana letna kuhinja, v kateri bo priprava hrane še zabavnejša.